26 Haziran 2016 Pazar

Kendi Başarı ve Mutluluğunuz


"En büyük manevi amacınız, kendi başarı ve mutluluğunuz olmalıdır."
Eğer böyle diyerek; ruhunuzu satmanızı, başkalarından yararlanmanızı ya da kendini beğenmiş bir birey haline gelmenizi savunduğumu düşünüyorsanız, savunmuyorum.
Söylemek istediği şey; kendi başarı ve mutluluğunuzu en yüksek amaç edinmenin, sağlıklı ve mantıklı bir yaşam sürmenin tek yolu olduğu.Ve canlıların hayatta kalmasının ya da pek çok insanın huzuru bulmasının da tek yolu.
Amacınız kendi başarı ve mutluluğunuz haline geldiğinde; var olmak için üretken ve ahlaki bir sebep edinmiş olursunuz.
Önemli olan şu: Eğer herkes böyle yapsaydı, dünya çok daha iyi bir yer olurdu!..


Kendini feda etmek, yalnızca düşük özsaygının köklerinden biri değildir; aynı zamanda özgürlük karşıtı bir girişimdir, dolayısıyla insanlık dışıdır.

Kendinizi feda ettiğiniz bir hayat yaşamak; başkalarının sizden faydalanmasına izin verir ve bunu uzun süre devam ettirirseniz, sonunda sizi yok eder.
Kimse, sizden kendinizi onlar için feda etmenizi beklememeli; aynı şekilde, siz de kimseden kendisini sizin için feda etmesini beklememelisiniz.Sağlıklı ilişkiler böyle kurulur...

Önce kendi gereksinimlerini gözetmeyen insanlar, başkalarına sağlıklı bir şekilde yardım edemezler.Onları avutabilirler, dramlarına ortak olabilirler ya da onları kendilerine bağımlı hale getirebilirler; ama gerçek ve anlamı olan bir yardım sunamazlar.

Dünyayı mı kurtarmak istiyorsunuz?
Harika, dünyanın mümkün olan her türlü yardıma ihtiyacı var.
İşe kendi ihtiyaçlarınızı karşılayabildiğinizden emin olmakla başlayın.
Para, artık bir mesele olmasın.
Kendinizi güçlü bir konuma getirin, ne çok iyilik yapabileceğinize şaşacaksınız!..

-Randy Gage (
multimillionnaire)

"Verebilmek için önce sahip olmak gerekir." -Rahibe Teresa

Hiç yorum yok: