26 Ocak 2015 Pazartesi

Enerji Psikolojisi Teknikleri


Gary Craig, enerji psikolojisi tekniklerinden birisi olan EFT'nin yaratıcısıdır.EFT gibi bir sürü enerji psikolojisi tekniği vardır.Bu teknikler; zihin ve vücut üzerine yapılan en yeni araştırmalardan faydalanarak bilinçaltına/bilinçdışına ulaşırlar ve onu yeninden programlarlar.

ENERJİ PSİKOLOJİSİ, kişisel gelişimin içerisinde yer almasına karşın, ayrı bir "uzmanlık" alanıdır.Enerji psikolojisi; bilinçaltını/bilinçdışını yeniden programlamak, insan vücudundaki enerjileri dengelemek, alışkanlıkları değiştirmek, kısıtlayıcı/olumsuz inançlardan kurtulmak, fobileri/korkuları yenmek, olumsuz duyguları yok etmek, şifa vermek ve değişim sağlamak gibi daha birçok farklı konuda kalıcı iyileşmeler sağlar.
Enerji psikolojisinin pek çok farklı versiyonu vardır.
Bununla birlikte bir şey çok nettir: Enerji psikolojisi, dakikalar içinde davranışlarda radikal değişikliklere yol açabilir ve bu değişiklikler de kalıcı olur.

Ben bu yeni teknolojileri çok seviyorum; çünkü bunlar değişimin zor ve güç olduğu baskın inancını çürütürler.Ayrıca insan davranışını değiştirmek için, uzun yıllarımız da yok...
Ve bu uygulamaların -bana göre- en güzel tarafı; bu değişikliklerin gerçek ve kalıcı/uzun süreli olmasıdır.Ayrıca bu çalışmalarla ilgili yapılan bilimsel çalışmalar (beyin haritalandırma çalışmaları gibi) da, bu olumlu sonuçları desteklemektedir... 

Hiç yorum yok: