20 Şubat 2015 Cuma

Zihin, neyi hayal ederse ve inanırsa onu başarabilir.


Napoleon Hill, hayatının çoğunu dünyanın beş bin büyük başaran insanlarını araştırmakla geçirdi.Kendisinin yoğun çaba ürünü olan çalışmaları ve yazıları ünlü kitabı "Düşün ve Zengin Ol"da yer alıyor.

"Zihin, neyi hayal ederse ve inanırsa onu başarabilir."
Çoğu kişi buna inanmaz, ancak inananlar kendilerini kanıtlarlar.
Şimdi neden siz kendinizi kanıtlamıyorsunuz?
Tek yapmanız gereken, zihninizin ekranında zenginliğin (ya da istediğiniz herhangi bir şeyin, hedefin) görüntüsünü oluşturarak neler olacağını izlemek.
İşler ne kadar kötü giderse gitsin, kişisel zenginliğinizin (herhangi bir hedefinizin) görüntüsünü zihninizde tutmaya devam etmelisiniz.
Bir süreliğine sizi gerçekten gerilediğinize inandıracak engellerle karşılaşabilirsiniz, ancak ısrar anahtarınızdır.Kişisel zenginliğinizin (ya da istediğiniz herhangi bir şeyin, hedefin) görüntüsünü zihninizde tutmaya devam edin ve size olan şeylerin, istediğiniz amaca erişmek için olması gerektiğini anlayacaksınız.

Şu gerçeğin farkına varın: Yaptığınız her şeyden önce bir görüntü vardır.Bir görüntü oluşturmak için önce düşünürüz, sonra işe koyuluruz.
"Görüntülerin" düşüncelerden yapılan zihinsel resimler olduğunu bilin ve zihnin büyüklüğünün "düşünebilmesinde" yattığını unutmayın.Zihniniz, istediğiniz görüntüyü oluşturabilir.

Zihninizde resimler oluşturmaya ben, "İmge Oluşturma" diyorum.İmge Oluşturma'nın hayatımda öğrendiğim tüm fikirlerden daha büyük etkisi olduğunu söyleyebilirim.
İmge Oluşturma kavramını herkesin her zaman kullandığını hatırlatmak istiyorum.
Aslında, hayatta var olagelen şeylerin hepsi doğrudan İmge Oluşturma sürecinin sonucudur.
Hayatınızda elde ettiğiniz sonuçların farkına varırsanız, bu büyük zihinsel aracı zaten kullanmış olduğunuzu göreceksiniz.Maalesef, çoğu insan bu yeteneğini her zaman yanlış şekilde kullanmaktadır.
Siz bir İmge Oluşturucusunuz.
Görebiliyorsanız ve inanırsanız YAPABİLİRSİNİZ!
Zihninizi önemsiz şeyler yerine, büyük bir hayalle doldurun.
Hayalinizi oluşturun ve onun peşinden gidecek zihinsel gücü geliştirin.

Şimdiye kadar pek çok yıl boyunca zihninizde düzgün bir görüntüyü tuttuğunuzda, hayatınızda bir amacı başarmak için içinizde akan gücün farkında oldum.
Bu büyük hakikat, hayatımda başardığım birçok şeyin altında yatan sebeptir.
Ayrıca, başka insanların hayatında da düzgün bir görüntünün neler yapacağını sayısız örnekle gördüm.

İstediğinizin görüntüsünü oluşturun ve sonra onu gerçekten elde etmiş gibi hareket edin! Kendinizi halihazırda önceden hayal ettiğiniz şeye sahipken görün.
Başka bir şekilde ifade edersek, "Olmak istediğiniz kişi gibi hareket edin."
Alman filozof Goethe şöyle yazmıştı: "Bir şeyi yapabilmeniz için önce bir şey olmalısınız."

Hayatta hiçbir okumanın ya da ezberlemenin sizi başarılı yapmayacağını unutmayın.
Akıllı düşüncenin anlaşılıp uygulanmasıdır işe yarayan.
Bu yüzden, zihninizde HEMEN ŞİMDİ, bu dakikada, kendinizin istediğiniz zenginliğe (ya da herhangi bir hedefinize) sahipken ki görüntüsünü oluşturun.
Görüntünün kısa bir tanımını bir kart üzerine yazın ve onu cebinizde taşıyarak her gün, defalarca bilincinizi görüntüyle doldurana kadar okuyun.

KAYNAK: You Were Born Rich / Bob Proctor

Hiç yorum yok: